חתונה- בחירת קייטרינג לחתונה וטעימות
ביום החתונה שלנו חשוב לנו להיראות טוב, להשמיע מוזיקה מתאימה ולהיות במקום שבו האווירה (או התקציב…) היא בדיוק מה שחיפשנו. חלק נוסף באופי של האירוע הוא האוכל המוצע לאורחים, על שלל האפשרויות הקיימות היום.
ראשית חישבו על אופי ההגשה בו אתם מעוניינים:
* הגשה לשולחן או בופה
* בשרי, חלבי או טבעוני
* ארוחה ובה מספר מנות או מזנון פתוח
* אופי הקינוחים
* אטרקציות מיוחדות (מזנון גלידה, מפלי שוקולד, עוגת חתונה וכו')
איך לבחור איפה לטעום…?
מומלץ לקרוא קצת, לקבל המלצות לקייטרינג שמתאים לחזון שלכם, להרים צלצול ולברר. בידקו שהמקום מציע את מה שאתם מחפשים, שטווח המחיר מתאים לכם ומה מבנה הארוחה המוצע (למשל: מנות פתיחה, בופה עם כמה אופציות, סוג הקינוחים).
לא כדאי ללכת ליותר מדי טעימות, היינו מציעים מקסימום של 3. במקום השלישי או הרביעי הסלט שתטעמו כבר יכול להתאים לסלט שיהיה לכם בראש מכל המבחר…
בופה או הגשה לשולחנות?
בופה (מזנון) והגשה לשולחנות (כמו במסעדה, עם מלצרים) מהוות את שתי הדרכים הנפוצות ביותר להגשת האוכל בחתונות. לכל אחת מהן היתרונות והחסרונות שלה, כאשר ניתן גם לשלב.
בופה מאפשר זרימה קלה יותר של האירוע. אין חלוקה ברורה של הזמנים בהם רוקדים ובהם אוכלים, כך שכל אורח חופשי לשבת, לרקוד ולאכול בזמנים המתאימים לו. בנוסף, כל מגוון האוכל מוצג לאורחים כך שהם יודעים מהן האפשרויות ויכולים לווסת את האכילה ולהשאיר מספיק מקום בבטן בכדי לפזז על הרחבה…
זוגות שמחפשים אירוע מובנה יותר, שברור בו מתי אוכלים, מתי קמים ומתי התוכנית האומנותית, עשוי לנטות יותר לכיוון של הגשה לשולחנות. אפשר להגמיש את האפשרות הזו על-ידי הצעה של תפריט לאורחים, כאשר המלצר מביא לשולחן את המנה שנבחרה ("הגשה אמריקאית"). אפשר אף להגדיל ולעשות ולהדפיס תפריט שיונח על השולחנות עוד טרם האורחים ישובים.
איך הטעימות עובדות?
רצוי להזמין לטעימות את ההורים משני הצדדים, אחים ומי שלדעתכם חשוב שיהיה מעורב בתהליך. זאת גם בשביל לקבל חוות דעת מגורם מייצג שהוא לא הזוג עצמו וגם ברמה הרגשית – למי שקרוב אליכם חשוב להיות חלק מהעניין!
בטעימות עצמן אתם אמורים לקבל תפריט כללי של הקייטרינג והסבר לגבי אילו מנות יוצגו לכם היום. צריך להיות במקום מישהו או מישהי עם ידע מתאים, שיוכלו להסביר לכם על כל מנה ולייעץ לכם מניסיונם. יכול מאוד להיות שלפי השאלות שלכם והאופי שלכם, תוכלו לקבל עצות טובות לגבי הרכבת התפריט המתאים. מומלץ וחשוב לוודא שבמקום יהיו בעלי הקייטרינג והשף/ית. בררו שהשף לא מתחלף לפני החתונה, הוא מי שקובע את התפריט!
אחרי שאכלתם, טעמתם וסימנתם את המנות בהן אתם מעוניינים, וודאו שבאמת שאלתם כל מה שרציתם לדעת. בזמן שהאוכל מתעכל, פתאום עולה תהייה:
רגע… משאירים כאן טיפ? אז באופן כללי, נהוג להשאיר טיפ, משהו בין 50 ₪ לכל השולחן, או 20-40 ₪ לסועד, תלוי בכם 🙂 .